Diakonian tutkimuksen seuran jäsentiedote 1-2021

1. DTS:n vuosikokous 15.3.2021
2. Uusia jäseniä seuraan ja sen hallitukseen
3. Diakonian ja kasvatuksen tutkimuksen päivän 2020 materiaalit
4. Isto Peltomäen väitöskirja
5. Diakonian juhlavuosi 2022
6. Diakonian tutkijoiden verkosto

1. Diakonian tutkimuksen seuran vuosikokous 2021

Vuosikokous pidetään 15.3.2021 klo 16:30-18:15 Teams-etäyhteydellä.
Vuosikokouksen alussa pitää vuoden 2020 Sivellinpalkinnon saaja uskontotieteen tohtori, sosionomi-diakoni (amk) Nora Repo-Saeed esitelmän ”Ulkomaalaiset, toiseus ja syrjimättömyys Suomen kontekstissa”. Esitelmä liittyy opinnäytetyöhön, jonka löydät tästä.

DTS jäsenet saavat vuosikokouksen Teams-linkin sähköpostiviestillä ennen kokousta. Kokoukseen ovat tervetulleita myös muut diakonian tutkimuksesta kiinnostuneet. Ei-jäsenet saavat linkin lähettämällä viestin Ilona Kontiselle, ilona.kontinen(at)diak.fi.

Tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille: lämpimästi tervetuloa!

2. Uusia jäseniä seuraan ja sen hallitukseen

Diakonian tutkimuksen seuraan on liittynyt noin 80 uutta jäsentä loppuvuodesta 2020. Tästä suuri kiitos yhteistyökumppanillemme Diakoniatyöntekijöiden liitolle ja sen kampanjalle.  
DTS toivottaa lämpimästi tervetulleiksi seuran uudet jäsenet!

Seuran hallitustyöskentelyyn kaivataan uusia henkilöitä. Etenkin kentällä työskentelevät ja yamk-opiskelijat tai sen suorittaneet ovat tervetulleet mukaan aktiiviseen toimintaan. Ehdota itseäsi tai tuntemaasi henkilöä mukaan hallitukseen kehittämään seuran toimintaa.

3. Diakonian ja kasvatuksen tutkimuksen päivän 2020 materiaalit

Viime syksyn diakonian ja kasvatuksen tutkimuksen päivän esityksistä osa on tallennettu DTS:n sivuille. Käypä kurkkaamassa ja lukemassa verkkosivuilta osoitteessa dts.fi/diakonian-tutkimuksen-paiva.

4. Isto Peltomäen väitöskirja

Isto Peltomäki tarkastelee väitöskirjassaan ”Kärsimys ja rakkaus – ”Kärsimys ja rakkaus – Cura animarum mundana” kysymystä kärsimyksen lievittämisestä sielunhoidossa moraalin kannalta. Väitöskirja tarkastettiin Helsingin yliopistossa 29.1.21. Lue väitöskirjaa käsittelevä artikkeli tästä.

5. Diakonian juhlavuosi 2022

Vuonna 2022 Diakonian tutkimuksen seura täyttää 20 vuotta.
Samana vuonna on diakonian 150-vuotis juhlavuosi, jolloin 1.9.22 juhlitaan ensimmäistä diakonissavihkimystä. Diakoniatyöntekijöiden liitto kutsuu mukaan juhlimaan, kannattaa seurata ilmoittelua.

6. Diakonian tutkijoiden verkosto

Diakoniaan liittyvää tutkimusta tehdään Suomessa useilla tieteenaloilla muun muassa teologian,
sosiaali- ja yhteiskuntatieteiden ja oikeustieteiden piirissä. Poikkitieteellisen tutkimuksen kartoittamiseksi ja edistämiseksi seura on perustanut Diakonian tutkijoiden verkoston. Verkoston yhteydenpito tapahtuu ensisijaisesti verkoston Facebook-ryhmän (Diakonian tutkijoiden verkosto). Ryhmään pääsee mukaan Facebookissa liittymispyynnön lähettämällä. Ryhmä on avoin kaikille diakonian tutkimuksesta kiinnostuneille. Tervetuloa seuraamaan, keskustelemaan ja osallistumaan!

Onko mielessäsi palautetta tai ehdotuksia toimintaamme liittyen? Pyrimme ideoimaan uutta ja kehittämään toimintaamme. Mikäli haluat olla mukana kehittämistyössä, ole meihin yhteydessä ja lähetä viestiä hallituksemme jäsenille.

Yhteystiedot löytyvät kätevimmin osoitteesta: http://dts.fi/yhteystiedot

Ajankohtaisinta tietoa on aina osoitteessa: http://www.dts.fi

Keskustelua käymme ja infoa jaamme myös Facebookissa: https://www.facebook.com/diakoniantutkimuksenseura

Tervetuloa seuraamaan ja osallistumaan.

Aurinkoisia päiviä ja kevättä kohti mennään!
Jaana Alasentie
jaana.alasentie(at)gmail.com

This entry was posted in Ajankohtaista. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.