Diakonian tutkimuksen päivä 12.11.2018 Tampereella

Diakonian tutkimuksen päivää vietetään 12.11. klo 9.30-15.30 Kalevan kirkon seurakuntasalissa osoitteessa Liisanpuisto 1, Tampere.

Päivän teemana on Kontekstuaalisuus ja kokonaisvaltainen missio – kirkon toiminnan ydin. Teemasta alustaa piipainkokouksen pääsihteeri Jyri Komulainen. Lisäksi käsitellään ajankohtaista tutkimusta mm. yhteisöllisyyden kehittämisestä, diakonian viestinnästä ja digitalisten välineiden hyödyntämisestä.

Päivän järjestää Diakonian tutkimuksen seura ja Kirkon tutkimuskeskus.
Lisätietoja titi.gavert@evl.fi, paivi.thitz@diak.fi, veli-matti.salminen@evl.fi.

Lämpimästi tervetuloa kaikki diakoniaihmiset ja diakonian tutkimuksesta kiinnostuneet!

Ohjelma:

9.30 Avaussanat, Diakonian tutkimuksen seuran varapuheenjohtaja Päivi Thitz

9.45  Kontekstuaalisuus ja kokonaisvaltainen missio kirkon toiminnan ytimessä, Piispainkokouksen pääsihteeri Jyri Komulainen. Taustaksi: Kaikkialta kaikkialle –Kirkon missio nyt.

10.30 Case Tampere: Yhteisölähtöiset kokeilut seurakunnan työn kehittämisessä, Tutkija Veli-Matti Salminen, KTK ja yliopettaja Minna Valtonen, DIAK

11.15 Diakoniabarometri 2018: Diakonian viestintä, yhteiskunnallinen vaikuttaminen ja digitalisaatio, Barometritutkijat Päivi Isomäki, Johanna Lehmusmies, Päivi Salojärvi ja Veera Wallenius, Taustaksi: Diakoniabarometri 2018

12 Omakustanteinen lounas kirkon lähistön ravintoloissa

13  Tutkimukselliset työpajat. Työpajoissa käsitellään suunnitteilla, meneillään olevia ja hiljattain valmistuneita tutkimuksia. Tällä kertaa toivomme tutkimuksia erityisesti näistä teemoista:

  1. Diakonian teologian tutkimukset (työpajan vetäjä Isto Peltomäki)
  2. Tutkimukset seurakuntadiakonian kehittämisestä (työpajan vetäjä Ilona Kontinen)
  3. Diakoniabarometri ja jatkotutkimusaiheet (työpajan vetäjä Titi Gävert)

14.30 Kahvitauko, Kirkon tutkimuskeskus tarjoaa

14.45 Työpajojen yhteenveto

Sivellin-palkinnon jakaminen

noin 15:15 Päätössanat, tutkija Veli-Matti Salminen, Tilaisuus päättyy klo 15:30

Aamupäivän esitykset striimataan, joten voit seurata niitä joko suorana tai tallenteina. Tarkemmat tiedot striimauksesta tulevat Diakonian tutkimuksen seuran Facebook-sivulle.

Päivä on maksuton eikä se vaadi ennakkoilmoittautumista. Lisätietoja ja ilmoittautuminen työryhmäesityksen pitäjäksi: titi.gavert@evl.fi, paivi.thitz@diak.fi, veli-matti.salminen@evl.fi.

Lämpimästi tervetuloa!

Tämän artikkelin aihe on Ajankohtaista. Bookmark the kestolinkki. Kommentit ja paluuviitteet ovat poissa käytöstä.