Jäsentiedote 2/2017, kesäkuu

DIAKONIAN TUTKIMUKSEN SEURAN JÄSENTIEDOTE 2/2017

SISÄLTÖ:

  1. Diakonian tutkimuksen seuran vuosikokouksen kuulumisia
  2. DTS:n jäsenmaksut 2017
  3. Diakonian tutkimuksen päivä 2017
  4. Sivellin-palkinto
  5. Jäsenrekisterinhoitajan terveiset
  6. Diakonian tutkimuksen seuran vuosikokouksen kuulumisia

DTS vuosikokous Anna S Salonen_28.3.2017_2

DTS:n vuosikokous pidettiin maaliskuussa 2017 Diakonia-ammattikorkeakoulun tiloissa Kyläsaaressa. Teologian tohtori Anna S. Salonen piti mielenkiintoisen esityksen väitöskirjansa aihepiiristä ”Köyhyys, ylijäämä ja hyväntekeväisyys – ruoka-avun asiakkaiden näkökulmia aineelliseen auttamistyöhön”.

Vuosikokouksessa myönnettiin ero hallituksen jäsenyydestä Leena Nygårdille ja Esko Kähköselle. Uusiksi jäseniksi valittiin Sari Nieminen, diakoniarahaston sihteeri Kirkkohallituksesta ja Jaana Alasentie, Yhteinen keittiö -hankkeen projektipäällikkö Kirkkohallituksesta. Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Esko Ryökäs. Vanhoina jäseninä hallituksessa jatkavat Esko Ryökäs, Tiina Ikonen, Tiina Saarela, Ulla Siirto, Titi Gävert, Päivi Thitz ja Marja Aho.

 1. Jäsenmaksut 2017

Vuosikokouksen päätöksen mukaisesti yksityishenkilön vuosimaksuna säilyy 25 € ja yhteisöjäsenten 250 €. Opiskelijajäsenyys on maksuton, siihen ei kuulu painettua Diakonian tutkimus -aikakauskirjaa. Ohjeet jäseneksi liittymiseksi löytyvät osoitteesta http://dts.fi/jaseneksi/

Diakoniatyöntekijöiden Liittoon ja Suomen kirkon Pappisliittoon kuuluvilla on mahdollisuus liittyä DTS:n jäseneksi veloituksetta ammattiliittonsa kautta. Jäsenetuna on Diakonian tutkimus aikakauskirja ja uutisia sähköpostiisi muutaman kerran vuodessa. Olethan muistanut aktivoida jäsenyytesi! Kerro asiasta myös työtovereillesi!

 1. Diakonian tutkimuksen päivä 2017

Diakonian tutkimuksen päivä pidetään syksyn pimeyden keskellä marraskuussa pe 10.11.2017 klo 9-16 Diakonia-ammattikorkeakoulun tiloissa Helsingissä os. Kyläsaarenkuja 2. Päivän teema on ”Suomi 100 – Reformaatio 500: ajankuvia diakoniasta”. Aamupäivän luennoissa käsitellään ajankuvia köyhyydestä ja polarisaatiosta, muuttoliikkeestä sekä suomalaisesta luterilaisuudesta ja diakoniasta. Iltapäivällä on neljä samanaikaista työryhmää aamupäivän aiheisiin liittyen.

Diakonian tutkimuksen päivässä on mahdollisuus esitellä valmistunutta tai meneillään olevaa tutkimusta tai kehittämishanketta. Myös tutkimus- ja kehittämissuunnitelmien esittelylle on tilaa. Hallituksen jäsenet Titi Gävert (titi.gavert(at)evl.fi) ja Ulla Siirto (ulla.siirto(at)diak.fi) odottavat yhteydenottoja oman tuoreen tutkimuksensa tai hankkeensa esittelystä kiinnostuneilta.

Diakonian tutkimuksen päivä on maksuton eikä siihen tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Lounas ja kahvit ovat omakustanteiset. Päivä tarjoaa loistavan mahdollisuuden tutustua diakonian tutkimukseen sekä teoreettisesti että käytännönläheisesti. Tervetuloa diakonian väki mukaan paikan päälle tai verkkoyhteyden kautta.

 1. Sivellin-palkinto

Diakonian tutkimuksen päivän yhteydessä jaetaan Sivellin-palkinto ansioituneelle opinnäytetyön tekijälle. Etsimme tuoreen opinnäytetyön tekijää. Ehdotuksia palkinnonsaajaksi voi lähettää Tiina Ikoselle (tiina.h.ikonen(at)helsinki.fi) tai Päivi Thizille (paivi.thitz(at)diak.fi).

 1. Jäsenrekisterinhoitajan terveiset

Hyvät tämän jäsenkirjeen saajat! Jos osoitteenne, nimenne tai jokin muu jäsenyyteenne liittyvä asia on muuttunut, ilmoittakaa siitä jäsenrekisterinhoitajalle, Marja Aholle (ahomarja04(at)gmail.com). Tätä postia ette saa, ellei jäsenrekisterissä oleva sähköpostiosoitteenne toimi. Jos joku valittaa, ettei saa Diakonian tutkimus -aikakauskirjaa tai näitä jäsenkirjeitä, opastakaa lähimmäisiänne asiassa eteenpäin! Tämän saman asian löydät seuramme verkkosivuilta kohdasta ”Jäseneksi”.

________________________________________________________________________________

Diakonian tutkimuksen seurassa otamme vastaan palautetta, kommentteja ja ideoita. Voit osallistua toimintamme kehittämiseen ja kertoa kehittämisideasi jollekulle hallituksen jäsenistä: http://dts.fi/yhteystiedot/

Ajankohtaisinta tietoa on aina osoitteessa: http://www.dts.fi

Keskustelua käymme ja infoa jaamme myös Facebookissa: https://www.facebook.com/diakoniantutkimuksenseura

Tervetuloa seuraamaan!

 

Alkukesän tunnelmissa,

Jaana Alasentie jaana.alasentie(at)gmail.com

This entry was posted in Ajankohtaista. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.