Jäsentiedote 2/2016, toukokuu

DIAKONIAN TUTKIMUKSEN SEURAN JÄSENTIEDOTE 2/2016, toukokuu
SISÄLTÖ:

1. Diakonian tutkimuksen seuran vuosikokouskuulumiset
2. DTS:n jäsenmaksut 2016
3. Diakonian tutkimuksen päivä 2016
4. ReDi International Conference 2016 ”Diaconia in Dialogue”: Call for papers continues!
5. Uusi painopaikka Diakonian tutkimus -aikakauskirjalle etsinnässä

1. Diakonian tutkimuksen seuran vuosikokouskuulumiset
DTS vuosikokousti pääsiäisen jälkeisissä tunnelmissa 29.3.2016 Diakonia-ammattikorkeakoulun uusissa tiloissa Kyläsaaressa. Ensi kertaa tilaisuuteen oli mahdollista ottaa osaa myös verkkostreamauksen kautta. Peräti yksi etäosallistuja olikin paikalla (!), ja virtuaaliosallistuminen vaikutti tulevia kokouksia ajatellen toimivalta.

Diakonia-ammattikorkeakoulun entinen rehtori ja erityisasiantuntija, YTT, dosentti Jorma Niemelä tarjoili mielenkiintoisia näkökulmia yhteiseen keskusteluun ja pohdintaan vuosikokousluentonsa ”Tutkimus, soveltava tutkimus ja kehittämistyö – näkökulmia diakoniatyön tutkimiseen ja kehittämiseen” myötä.

Vuosikokouksessa hyvästeltiin hallituspaikastaan luopuvat TtT Raija Pyykkö ja TT Elina Juntunen. Uusina jäseninä tervetulleiksi toivotettiin YTT, diakoni ja lehtori Päivi Thitz Diakista ja TM, diakoni Titi Gävert, diakonian asiantuntija Kirkkohallituksesta. Vanhoina jäseninä hallituspaikallaan jatkavat Esko Ryökäs, Tiina Ikonen, Tiina Saarela, Ulla Siirto, Marja Aho, Esko Kähkönen ja Leena Nygård.

 

2. Jäsenmaksut 2016
Vuosikokouksen päätöksen mukaisesti yksityishenkilön vuosimaksuna säilyy 25 € ja yhteisöjäsenten 250 €. Uutuutena opiskelijajäsenyyden veloituksesta luovutaan. Ilmoittautuessaan jäseneksi opiskelijan tulee kertoa arvioitu valmistumisvuotensa. Opiskelijajäsenyyteen ei kuulu painettua Diakonian tutkimus -aikakauskirjaa. Ohjeet jäseneksi liittymiseksi löytyvät osoitteesta http://dts.fi/jaseneksi/

Diakoniatyöntekijöiden Liittoon ja Suomen kirkon pappisliittoon kuuluvilla on jatkossakin mahdollisuus liittyä DTS:n jäseneksi veloituksetta ammattiliittonsa kautta. Olethan hyödyntänyt tämän mahdollisuuden – ja kertonut asiasta myös työtovereillesi!

 

3. Diakonian tutkimuksen päivä 2016
Vuotuisen Diakonian tutkimuksen päivän valmistelut etenevät vauhdikkaasti. Perinteistä poiketen tapahtumapäivä on maanantai, 14.11.2016, ja ”areenakin” vaihtuu: kokoonnumme Kirkon talossa Helsingin Etelärannassa. Tarkemmista paikoista ja aikatauluista tiedotamme myöhemmin lisää: luvassa on ohjelmaa aamusta iltapäivään.

Diakonian tutkimuksen päivä on maksuton, ja toivotamme lämpimästi tervetulleiksi aivan kaikki diakonian tutkimuksesta kiinnostuneet. Tutkimuksen päivä tarjoaa ammennettavaa sekä teoreettisella että käytännönläheisemmällä tasolla. Toivomme siis, että muiden muassa mahdollisimman moni diakonian parissa tavalla tai toisella työskentelevä ottaisi osaa. Tulethan rohkeasti mukaan!

 

4. ReDi International Conference 2016 ”Diaconia in Dialogue”: Call for papers continues!
Muistutamme vielä, että Helsingissä 14.–17.9.2016 järjestettävän kansainvälisen diakonian tutkimuksen konferenssin esitelmien ja työryhmien hakuaika on käynnissä. Hakuaikaa on jatkettu 17.6. saakka, ja yhden sivun mittaisia (max 200 sanaa) englanninkielisiä tiivistelmiä esitelmäaiheista otetaan vastaan toukokuun ensimmäiseen päivään saakka osoitteessa ReDiConference2016@diak.fi

Konferenssin pääteemoja ovat:
Community, conviviality and citizenship
Diaconia in a multi faith/diversifying context
New diaconal professionalism – values and practice
Diaconia, refugees and migration

Myös ilmoittautuminen konferenssiin on käynnissä ja jatkuu elokuun loppuun saakka. Katsothan lisää tietoa ohjelmasta ja ilmoittautumisista osoitteessa
http://www.diak.fi/en/rdi/ReDi/Pages/default.aspx

 

5. Uusi painopaikka Diakonian tutkimus -aikakauskirjalle etsinnässä
Diakonian tutkimuksen seuran julkaiseman Diakonian tutkimus -aikakauskirjan painopaikka, Vammalan kirjapaino Oy, on joutunut huhti-toukokuun vaihteessa konkurssiin. Tämän seurauksena etsimme kuumeisesti uutta painopaikkaa kesäkuun Diakonian tutkimus -numerolle. Toivomme, että saamme painetun aikakauskirjan jäsenillemme suunnitellussa aikataulussa. Toivossa elämme myös sen suhteen, että kuluvan vuoden budjetti ei muutoksen myötä liioin heilahtele.
________________________________________________________________________________

DTS:ssa otamme mieluusti vastaan palautetta, kommentteja ja ideoita. Osallistuthan toimintamme kehittämiseen, jos mielessäsi on kehitysehdotus. Viestin saat perille parhaiten olemalla yhteydessä suoraan hallituksen jäseneen:
http://dts.fi/yhteystiedot/

Ajankohtaisinta tietoa on aina osoitteessa: http://www.dts.fi
Keskustelua käymme ja infoa jaamme myös Facebookissa: https://www.facebook.com/diakoniantutkimuksenseura

Tervetuloa seuraamaan!

 

Alkukesän tunnelmissa,
Leena Nygård, seuran viestittelijä (nygardleena”at”gmail.com)

This entry was posted in Ajankohtaista. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.