Jäsentiedote 3/2015

DIAKONIAN TUTKIMUKSEN SEURAN KESÄINEN JÄSENTIEDOTE 3/2015

SISÄLTÖ:

1. Tuore kansainvälisen diakonian tutkimus julkaistu

2. Diakonian tutkimuksen päivä 20.11.2015

3. Joensuun diakoniasymposium ”Mitä diakonit tekivät”

4. Faiths and Community Network Workshop, Järvenpää       

5. ReDin konferenssi Helsingissä 2016

6. Muita tulevia tapahtumia

     6.1 DILA (Diakonialaitos Lahti)/ Saattohoidon sielu ja mieli -symposium

     6.2 DIAK/ ”Ihmiset valtioiden, yhteisöjen ja palvelujärjestelmien rajoilla
     – tarinoita maailmalta” -seminaari

____________________________________________________________________________________________

1. Tuore kansainvälisen diakonian tutkimus julkaistu

Tiina Ikonen väitteli 29.5. Helsingissä teologian tohtoriksi väitöstutkimuksellaan ”Kirkko muukalaisten asialla”. Väitöskirjassaan Ikonen luotailee kansainvälisen diakonian teemoja Suomen evankelis-luterilaisen kirkon hiippakunta- ja keskushallinnossa 1993–2004.

Tutkimuksessa käsitellään sitä, mitä kansainvälisellä diakonialla on tarkoitettu ja millaisia kansainvälisiä liittymäkohtia diakoniaan sisältyi hiippakunta- ja keskushallinnossa mainittuna ajankohtana; millaista kansainväliseen diakoniaan liittyvää toimintaa hiippakunta- ja keskushallinnossa on ollut ja miten toimintaa on perusteltu sekä miten hiippakunta- ja keskushallinnon linjaukset ovat ilmentäneet kirkon käsitystä kansainvälisestä diakoniasta.

Tutkimuksen on julkaissut Diakonia-ammattikorkeakoulu, ja väitöskirjan sähköisen version voi ladata osoitteesta:
http://www.diak.fi/tyoelama/Julkaisut/Sivut/A-tutkimuksia.aspx

2. Diakonian tutkimuksen päivä 2015 lähestyy

Kuluvan vuoden diakonian tutkimuksen päivän suunnitelmat etenevät. Tutkimuksen päivässä näyttäytyvät yksinäisyys ja (kulutus)yhteiskunnasta putoamisen katkeruus. Vastalääkkeeksi etsimme myötätunnon voimaa yhteisön ja yhteiskunnan tervehdyttämiseksi. Tutkimusesitelmistä teemoittelu etenee kipakoiden teesipuheenvuorojen ja yhteisen työstämisen kautta diakonian vastauksiin.

Kokoonnumme Helsingissä Tutkimuksen talolla (os. Kirkkokatu 6) perjantaina 20.11.2015. Tarkennellaan aikatauluja ja ohjelmaa tulevissa tiedotteissa ja verkossa.

3. Joensuun diakoniasymposium ”Mitä diakonit tekivät” 22.–23.9.2015

Kuten jo edellistiedotteessa kerrottiin, on DTS järjestäjänä syyskuussa Joensuun diakoniasymposiumissa ”Mitä diakonit tekivät”. Ilmoittautuminen alkaa kesäkuun puolivälissä tapahtuman nettisivuilla.  Lisätietoa:
https://wiki.uef.fi/display/~araunio@uef.fi/Seminar+2015+on+DIAKONIA

4. Faiths and Community Network Workshop, Järvenpää 17.19.11.2015

Diakonia-ammattikorkeakoulu ja ReDi järjestävät yhteistyössä kansainvälisen ”työpajan”, jonka tarkoituksena on tunnistaa kirkon ja uskontotaustaisten järjestöjen diakoniatyön ajankohtaisia polttopisteitä moniuskontoisessa ympäristössä,  monitieteisistä lähtökohdista.  Työpajassa on mahdollisuus verkostoitua samoista tutkimuskysymyksistä kiinnostuneiden kanssa ja edistää uusien tutkimusaiheiden ja -hankkeiden kehkeytymistä.

Tutkimuspainotteiseen työpajaan kutsutaan niin tutkijoita, opettajia kuin muitakin ammattilaisia. Toiveena on, että osallistujat tuovat mukanaan yhteistä jakamista, keskustelua ja ideoimista varten lyhyen, kuvailevan tekstin tai tutkimussuunnitelman.  Työskentelykieli on englanti. Edullinen majoitus- ja täysihoitopaketti 220€ on tarjolla 16.11. illasta 20.11. aamuun viipyvillä. Työskentely on prosessimaista, yksittäisiä päiväkäyntejä ei suosita.

Ilmoittautuminen (haku) työpajaan alkaa 15.6.2015 linkissä
https://www.lyyti.in/FAITHS_8321

5. ReDin konferenssi Helsingissä 14.­­–15.9. 2016

Kansainvälinen diakonian tutkimuksen seura ReDi kokoaa diakonian tutkimuksesta kiinnostuneita syyskuussa 2016 Helsinkiin. teemalla ”Diaconia in dialogue”. Tällä hetkellä vastaanotetaan ohjelmaideoita; olisiko sinulla ehdottaa teemaan istuvia aiheita? Voit olla yhteydessä Ulla Siirtoon ulla.siirto@diak.fi tai lähettää palautetta ReDin postilaatikkoon http://www.diaconiaresearch.org/contact

Tapahtumatiedot tarkentuvat ReDin nettisivuilla
http://www.diaconiaresearch.org/

6. Muita tulevia tapahtumia

6.1 DILA (Diakonialaitos Lahti)/ Saattohoidon sielu ja mieli -symposium


Milloin: 8.9.2015 klo 12­­–16.
Missä: 
Wanha Walimo, Vesijärvenkatu 25, Lahti.

Keille: Hoitohenkilökunnalle ja saattohoidon vapaaehtoistyöntekijöille.
Mitä: ”Symposiumin aiheina ovat potilaan henkinen ja hengellinen tukeminen palliatiivisessa hoidossa sekä potilaan läheisten ja vapaaehtoistyöntekijöiden henkisten ja hengellisten kysymysten kohtaaminen. Aiheita alustavat professori, psykologian ja teologian tohtori Klaus Kiessling (Philosophisch-Theologische Hochschule Sankt Georgen, Saksa), sisar Helvi Pulla (La Fondation Diaconesses de Reuilly, Ranska) sekä sairaanhoitaja ja pastori Martti Hänninen, sairaalapastori Helena Ylönen ja lähihoitaja Faik Raxha.”

Ohelmatiedot ja ilmoittautumislinkki:
http://www.dila.fi/koulutus/infoa/uutisia_tapahtumia/saattohoidon_sielu_ja_mieli_-symposium_8.9.2015.947.news

6.2. DIAK/ ”Ihmiset valtioiden, yhteisöjen ja palvelujärjestelmien rajoilla – tarinoita maailmalta” -seminaari

Milloin: 24.9.2015 klo 12.30‒16.00.
Missä: 
Diakonia-ammattikorkeakoulu, Sturenkatu 2, 00510 Helsinki.
Keille: 
Kaikille teemasta kiinnostuneille.
Mitä:
  ”Seminaari haastaa miettimään palvelujärjestelmiemme oikeudenmukaisuutta niin paikallisena kuin globaalina kysymyksenä. Kenellä on oikeus yhteiskunnan tarjoamiin palvelujärjestelmiin? Kansainväliset kriisit ja väestöryhmien jakautuminen – miten turvaamme mahdollisimman tasavertaiset palvelujärjestelmät eri väestöryhmien edustajille marginalisoimatta ihmisiä? Kantaa tähän kysymykseen ovat ottamassa mm. VTT Johanna Hurtig ja VTT Marja Katisko sekä Diakin alumnit Lawin Khalil (Bachelor of Social Services) ja Maria Soini (Sairaanhoitaja, YAMK). Tervetuloa kuuntelemaan ja osallistumaan keskusteluun!”

Seminaari on maksuton, ilmoittautumiset ja lisätiedot linkistä
https://www.lyyti.fi/group/Diak_Areena_9564

____________________________________________________________________________________________

Palautetta, ideoita tai ehdotuksia DTS:lle? Olethan näitä varten yhteydessä suoraan hallituksen jäseneen. Yhteystiedot löytyvät osoitteesta
http://dts.fi/yhteystiedot/

 Ajankohtaisin tieto Diakonian tutkimuksen seuran toiminnasta löytyy osoitteesta http://www.dts.fi

Seuran Facebook-sivutkin kannattaa katsastaa ja keskusteluun osallistua: tervetuloa tykkäämään!
https://www.facebook.com/diakoniantutkimuksenseura 

Riemua, lämpöä ja lepoa kesän hetkiin!

Leena Nygård, viestinviejä
(nygardleena@gmail.com)

This entry was posted in Ajankohtaista and tagged . Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.